A historic ranch had as its headquarters a 1930s stone lodge whose windows were small and it lacked a meaningful connection to the outdoors. We were asked to solve this issue by providing the lodge’s inhabitants with a direct way to experience the surrounding landscape. We designed a stone and concrete structure shaded by a wood-framed butterfly roof that defines an area for family gathering, grilling and dining. Materials and details of the existing lodge are incorporated into the new Pavilion. To tell the story of the client’s connection to the ranch, we worked with individual family members to create a series of concrete handprint “stones” that are incorporated into the masonry of the Pavilion.

This Pavilion was featured in Austin / San Antonio Urban Home magazine.

 

“HiWorks has helped our family with a beautiful outdoor pavilion. Working with such a diverse group is a challenge and he handled every issue professionally and thoughtfully.”

-Family Member