Keystone grew over many years and now occupies a full block of former homes in San Antonio’s historic Monte Vista neighborhood. We were hired to develop a new vision for the school’s Central Quad. A series of workshops with students, parents, teachers and administrators, revealed functional needs that were incorporated into the quad’s aesthetic improvements. The space was terraced to act as an outdoor performance space while the historic Carriage House was transformed into a classroom and a small group study room. HiWorks worked closely with the school and the contractor to reduce the construction time to a single summer.

 

“HiWorks was able to transform the center of our School by retaining all that was essential about the past while also bringing out all that could be profound about the future. What once felt like the guts of our operation now looks and feels like the heart.”

-Brian Yeager, Head of School

*with Studio Balcones